top of page

Napihljiva igrala (EN 14960)

CooperationOf.jpg

Napihljiva igralna oprema - EN 14960, iz tega standarda lahko zagotovi različne ravni izziva in navdušenja. Cilj tega evropskega standarda je zmanjšati raven tveganja in možnost resne poškodbe, hkrati pa dovoliti otrokom, da uživajo pri igranju v ali na napihljivi opremi.

Ta standard priznava težave pri obravnavanju varnostnih vprašanj samo po starostnih merilih, ker sposobnost obvladovanja tveganja temelji na ravni posameznega uporabnika in ne na starosti.

Kadar je napihljiva igralna oprema združena z drugimi elementi na otroškem igrišču, je potrebno ustreznost postavitve preveriti z drugimi zahtevami standardov, ki veljajo za drugo postavljeno opremo (npr. SIST EN 1176).

Standard velja za napihljivo igralno opremo, ki je namenjena otrokom do štirinajst let in manj. Ta standard določa varnostne zahteve za napihljivo igralno opremo, za katero so primarne dejavnosti poskakovanja in drsenje. Določa ukrepe za reševanje tveganj in zmanjšanje števila nesreč za uporabnike, vključene že v fazi načrtovanja, proizvodnje in dobave / vgradnje opreme. Prav tako določa informacije, ki jih je treba posredovati uporabniku skupaj  z opremo. Zahteve so bile določene z upoštevanjem dejavnika tveganja, ki temelji na razpoložljivih podatkih.

Ta standard določa zahteve, ki otroke ščitijo pred nevarnostmi, ki jih morda ne morejo predvideti sami pri uporabi opreme.

bottom of page